Νέες δενδροφυτεύσεις την Κυριακή στις 21 Μαρτίου

on Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Δενδροφυτεύσεις σε Πεντέλη - Καβάλα


Συνεχίζουμε τις δενδροφυτεύσεις

Συνεχίζουμε τις δενδροφυτεύσεις
προηγούμενο 1 από 1 επόμενο


Νέες δενδροφυτεύσεις πραγματοποιούνται την Κυριακή 21 Μαρτίου με την ενεργό συμμετοχή και τη δημοσιογραφική κάλυψη του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, νέα δενδροφύτευση δίπλα από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης διοργανώνει την Κυριακή 21 Μαρτίου, το υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού Όρους, τη διεύθυνση αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής και το ΣΚΑΪ.

Στη δενδροφύτευση θα φυτευτούν 20.000 δέντρα, ενώ ώρα έναρξης είναι 10 το πρωί.

Σημείο Συνάντησης, η περιοχή Πεντέλης δίπλα από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Πούλμαν της εταιρείας Maroulis Travel θα μεταφέρουν τους εθελοντές από το σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά στο χώρο της δενδροφύτευσης.

Επίσης, πούλμαν του ΟΑΣΑ θα μεταφέρουν τους εθελοντές από το σταθμό του Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας και από το σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ, ενώ τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ που κάνουν τακτικά δρομολόγια προς το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης εκείνη την Κυριακή θα τα αυξήσουν.

Τα λεωφορεία είναι:
446 και ξεκινάει από σταθμό ΗΣΑΠ στο Μαρούσι
451Β και ξεκινάει από σταθμό Μετρό Χαλάνδρι.

Η δεντροφύτευση γίνεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι να δεντροφυτευτούν τα επόμενα 4 χρόνια 100.000 στρέμματα στις καμένες εκτάσεις της Βορειανατολικής Αττικής.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δεντροφυτεύονται 25.000 στέμματα το χρόνο!
Καβάλα – Κυριακή 21 Μαρτίου

Την ίδια ημέρα, ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας και τον τοπικό συνεργαζόμενο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha radio θα πραγματοποιήσουν δενδροφύτευση στην περιοχή Άσπρη Άμμος. Θα φυτευτούν 5 χιλιάδες δέντρα.

Σημείο συνάντησης, ο Δημοτικός Κήπος, ενώ η ώρα έναρξης δενδροφύτευσης επίσης είναι 10 το πρωί.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 9.30 το πρωί θα αναχωρούν πούλμαν του δήμου με εθελοντές για το χώρο της δενδροφύτευσης.

Οι δενδροφυτεύσεις θέλουν τη συνεισφορά όλων μας. Σε αυτήν τη μεγάλη δράση για τη φύση δεν θα μείνουμε θεατές. Σε όλη την Ελλάδα δίνουμε όλοι το παρών.

http://www.skai.gr/articles/news/environment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου