Σύλληψη ακτιβιστή στην Ιαπωνία

on Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

March 15, 2010

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Οι Ιαπωνικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ακτιβιστή από τη Νέα Ζηλανδία, επειδή επιβιβάστηκε στο φαλαινοθηρικό πλοίο «Shonan Maru 2», το οποίο έπλεε στο Νότιο Ωκεανό, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το κυνήγι της φάλαινας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, πρόκειται για τον Peter Bethune, ο οποίος είναι μέλος της οργάνωσης Sea Shepherd Conversation Society.

Η οργάνωση Sea Shepherd Conversation Society προσπαθεί να σταματήσει το κυνήγι των φαλαινών στην Ιαπωνία.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που οι ακτιβιστές που ανήκουν στην εν λόγω οργάνωση προσπαθούν να σταματήσουν το εμπορικό κυνήγι των φαλαινών στην Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα στις αρχές του έτους, στην προσπάθεια τους να σταματήσουν το κυνήγι των φαλαινών, το πλοίο τους συγκρούστηκε με ιαπωνικό φαλαινοθηρικό, στην Ανταρκτική.

Οι ακτιβιστές περισυλλέγησαν από άλλο διερχόμενο πλοίο, χωρίς να έχει τραυματιστεί κανένας.

Είναι συχνό φαινόμενο στην εν λόγω περιοχή, οι συμπλοκές μεταξύ των οικολογικών οργανώσεων και των φαλαινοθηρικών.

Η Ιαπωνία θεωρεί το κυνήγι της φάλαινας μια πολιτιστική παράδοση, όμως σταμάτησε επίσημα το εμπορικό κυνήγι αφού συμφώνησε σε ένα παγκόσμιο μορατόριουμ, μετά από έντονες διαμαρτυρίες οργανώσεων και κυβερνήσεων το 1986.

Η Διεθνής Επιτροπή Φαλαινοθηρίας προχώρησε στην απαγόρευση της φαλαινοθηρίας, ύστερα από πολλές δεκαετίες ανελέητου κυνηγιού που οδήγησε πολλά είδη φαλαινών στην εξαφάνιση.

Την επόμενη χρονιά όμως, βρήκε διέξοδο από το μορατόριουμ, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τη διαδικασία της επιστημονικής έρευνας όπου και συνέχισε την φαλαινοθηρία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου