Δενδροφύτευση στην Πεντέλη

on Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Κοκκιναράς Πεντέλη – Κυριακή 14 Μαρτίου

Για 4η φορά ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση Πεντελικού όρους σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ και την υποστήριξη του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ οργανώνουν μεγάλη δεντροφύτευση στον Κοκκιναρά στην Πεντέλη στις 10 το πρωί.
Θα φυτευτούν 40.000 δένδρα σε έκταση 1.000 στρεμμάτων.
Με αυτή τη δράση, θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της νότιας πλευράς του Πεντελικού όρους.
180.000 δέντρα σε έκταση 4000 στρεμμάτων πήραν τη θέση τους στην καμένη γη.


Σημεία συνάντησης:
Για όσους έρθουν με δικό τους μέσο μεταφοράς:

• από Κηφισιά – τέρμα οδού Ξενίας
• από Νέα Πεντέλη – τέρμα οδού Τενέδου στον Άγιο Σύλλα

Για όσους χρησιμοποιήσουν μέσα μαζικής μεταφοράς

• στον ΗΣΑΠ Κηφισιάς θα υπάρχουν λεωφορεία για τη μεταφορά του κοινού προς το σημείο της δενδροφύτευσης καθώς και την επιστροφή του
και
• στην Κηφισιά, στον Πλάτανο (Τροχονόμος), θα υπάρχουν επίσης λεωφορεία για τη μεταφορά των πολιτών προς το σημείο της δενδροφύτευσης καθώς και την επιστροφή τους

Στα πλαίσια της αλληλοϋποστήριξης των εθελοντών που συμμετέχουν στις δενδροφυτεύσεις των πόλεών τους, τώρα Ροδίτες εθελοντές θα συμμετάσχουν στην δενδροφύτευση της Πεντέλης. Η εταιρεία BLUE STARS FERRIES προσφέρει καμπίνες σε 25 τυχερούς εθελοντές Ροδίτες οι οποίοι θα ξεκινήσουν από τη Ρόδο το Σάββατο 13 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στη δενδροφύτευση της Κυριακής 14 Μαρτίου. Το κύμα του εθελοντισμού μεγαλώνει και τώρα οι Ροδίτες λένε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» συμμετέχοντας στην δενδροφύτευση της Πεντέλης. Στο λιμάνι του Πειραιά θα τους περιμένει λεωφορείο το οποίο θα τους μεταφέρει στο χώρο της δενδροφύτευσης. Με το ίδιο λεωφορείο θα επιστρέψουν στο λιμάνι το απόγευμα της Κυριακής από όπου στις 7 το απόγευμα θα ξεκινήσουν με το καράβι για τη Ρόδο.
Οι Ροδίτες ακροατές μπορούν να επικοινωνούν με τον ΣΚΑΪ 100.3 στα τηλέφωνα 210-4800170-4 μέχρι την Τρίτη 9 Μαρτίου στις 16.00 το απόγευμα. Την ίδια μέρα στην εκπομπή των Δημήτρη Γιατζόγλου και Χριστίνας Βίδου θα γίνει η κλήρωση και να ανακοινωθούν οι τυχεροί ακροατές.

http://www.skai.gr/1003/shows/show/?rshowid=64429

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου