Σκοτείνιασε το Χονγκ Κονγκ από το νέφος

on Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008 έφτασε η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Χονγκ Κονγκ, με την κυβέρνηση να εκδίδει προειδοποίηση καλώντας τους πολίτες να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους και να αποφεύγουν κάθε αθλητική δραστηριότητα...


Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τα επίπεδα μόλυνσης της ατμόσφαιρας είναι τα διπλάσια από το επιτρεπτό όριο, καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν τις εξωτερικές δραστηριότητες, ενώ ορισμένα σχολεία απαγόρευσαν στα παιδιά να παίζουν στους προαύλιους χώρους.

Οι αμμοθύελλες από τη βόρεια Κίνα έχουν επιδεινώσει το ήδη υπάρχον πρόβλημα με την αιθαλομίχλη. Το διοξείδιο του θείου και ο μόλυβδος στην ατμόσφαιρα βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων.

Ο δείκτης ατμοσφαιρικής ρύπανσης έχει φτάσει στις 500 μονάδες όταν τον Ιούλιο του 2008 ήταν στις 202. Σημειώνεται ότι οι 51 μονάδες θεωρούνται ήδη υψηλές, ενώ πάνω από 200 ισχύει προειδοποίηση για όσους έχουν αναπνευστικά και άλλα προβλήματα υγείας να μένουν σε κλειστούς χώρους.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις καλούν την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στα σύνορα του Χονγκ Κονγκ με τη νότια Κίνα υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες εργοστάσια που μολύνουν την ήδη επιβαρυμένη από τα πολλά αυτοκίνητα ατμόσφαιρα της περιοχής. Σύμφωνα με τον περιβαλλοντικό δείκτη Hedley, η κακή ποιότητα του αέρα είχε σαν αποτέλεσμα τον πρόωρο θάνατο 175 ανθρώπων φέτος, καθώς και 1,29 εκατομμύρια επισκέψεις σε ιατρικές υπηρεσίες εξαιτίας της ρύπανσης.

Το κόστος για τη δημόσια υγεία ανήλθε περίπου στα 394 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ, ενώ σοβαρά προβλήματα παρατηρήθηκαν και στην παραγωγικότητα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου